top of page
Veronika Hanakova nutriexpert

Ako to začalo

Veronika Hanáková počas pôsobenia na fakulte rozoberala problematiku obezity, jej prevenciu a liečebné metódy. Dosiahla ocenenie za prácu na vývoji Netradičných výrobkoch - hodnotenie kvality, zdravotnej prospešnosti a potravinovej bezpečnosti. V súčasnosti je nutričným expertom v oblasti výživy, dietológie a patofyziológie. Na základe klinickej praxe som nadobudla vedomosti v oblasti personalizovaného prístupu nielen k stravovaniu ale aj k nevyhnutnej dovýžive organizmu. Kto by sa mal dovýžive venovať ? Moja prax ukázala,  že pri súčasnom stravovaní nedochádza k dostatočnému pokrytiu mikroživín ( vitamínom a minerálov)  a kvalitných makroživín na dennej báze. Zvyšuje sa nutričná podvýživa, čím sa zvyšuje riziko nadváhy, diabetu, inzuínovej rezistencie ako aj nadobnutnutými potravinovými alergiami a intoleranciami. Žijeme rýchlym životným tempom kde sa nároky na kvalitné živiny ešte zvyšujú. Ak do toho popri sedení v kancelárii či v aute pridáme pohyb – beh, fitko, bicykel či iný druh zdravého pohybu naše nároky sa ešte zvyšujú. Aby sme boli zdravý a zároveň pokryli potreby nášho organizmu, sú  pre vás vytvorenené produkty ktoré sú :  - cielené - efektívne - vstrebateľnejšie - prispievajúce k úprave metabolizmu - funkčné - kvalitné - bez lepkové / bez laktózové Rozdiely :       -   rozdielna hmotnosť rozdielna rýchlosť metabolizmu:                a) BMR – bazálneho metabolizmu                b) množstvo diét, hladovania, následného prejedania rozdielny príjem makroživín ( sacharidy, tuky, bielkoviny)  a ich preferencie zdravý – s výkonnejším a správným trávením chorý – trpiaci alergiami, intoleranciami s ovplyvneným trávením rozdielne DNA – iné hladiny produkovaných hormónov a enzýmov rozdielna krvná skupina rozdielne návyky a vzťah k stravovaniu a potravinám ( oblúbenosť, neoblúbenosť pochádzajúce už z detstva) Tieto rozdiely je nutné zohladňovať a preto ak niečo vyhovuje jednému, inému môže škodiť. Preto Vám to zjednoduším a pomôžem zatriediť doplnky výživy podľa funkčnosti a efektívnosťi .

bottom of page